Obchody Tygodnia Ziemi (19-25 kwietnia)

Z okazji Światowego Dnia Ziemi, obchodzonego co roku 22 kwietnia, platforma Planet Heroes, wraz z UNEP GRID Warszawa promuje obchody Tygodnia Ziemi (19-25 kwietnia).

W jaki sposób możemy świętować? Sprzątając śmieci, które zanieczyszczają naturę! W ramach Tygodnia Ziemi każdy może wesprzeć naturę podwójnie, bo dzięki wsparciu Partnera, firmy Coca-Cola, w ramach ich programu Świat Bez Odpadów, każdy zebrany worek śmieci to wpłata 10 zł na rzecz jednej z trzech organizacji ekologicznych.

Im więcej śmieci, tym większe wsparcie trafi na rzecz:
Fundacji MARE – chroniącej ekosystem Morza Bałtyckiego
Fundacji Dla Biebrzy – zajmująca się ochroną środowiska Biebrzy i okolic
Operacji Czysta Rzeka – sprzątającej rzeki i ich okolice

Aby wziąć udział w akcji, wystarczy w dniach 19–25 kwietnia znaleźć zaśmiecony teren w swojej okolicy. Następnie zebrać śmieci i zrobić zdjęcia podczas swojej akcji. Wszystkie wskazówki są dostępne na stronie platformy Planet Heroes . Po opublikowaniu projektu, należy wybrać kategorię #worldwithoutwaste i wybrać jako "Beneficjenta zbiórki" jedną z trzech fundacji ekologicznych, która otrzyma finansowe wsparcie.

Serdecznie zachęcamy do zbiórki śmieci i wyboru MARE!