ORSKA x MARE

Nowa limitowana kolekcja Baltica, w której ORSKA łączy dwa zupełnie różne kamienie – bursztyn wytworzony przez naturę w procesie trwającym setki lat i syntetyczny kamień Mare wyprodukowany z sieci rybackich wyłowionych z morza. Biżuteria ta jest metaforą przyszłości, w której to, co powstało miliony lat temu koegzystuje z tym, co zostanie po nas przez setki, a może i tysiące lat. Ambasadorką kolekcji została Olga Sarna, Prezeska Fundacji MARE.

Jest to kolekcja bardzo nam bliska z kilku powodów. Po pierwsze sieci, które zostały wykorzystane do stworzenia syntetycznych kamieni o zielonkawej barwie zostały wyłowione podczas naszej akcji oczyszczania Bałtyku z Kołobrzeską Grupą Producentów Ryb. Za ich przetworzenie i niesamowitą formę końcową odpowiada natomiast Boomplastic.

Dodatkowo 20% dochodu ze sprzedaży pinów z tej kolekcji wesprze nasze działania na rzecz Bałtyku, za co bardzo dziękujemy. Kreatywni, pełni pasji ludzie, piękny design i wsparcie dla naszego morza – połączenie idealne! #RAZEMdlaBałtyku